Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πέθανε η Μάγια Μελάγια

Η σπουδαία τραγουδίστρια απεβίωσε στις 27 Δεκεμβρίου 2014 σε ηλικία 86 ετών.


Άρχισε την καριέρα της το 1946 για να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 τόσο στις νυχτερινές πίστες όσο και στο θεατρικό πάλκο. Τραγούδησε κυρίως ελαφρολαϊκά και αρχοντορεμπέτικα. Μεταξύ άλλων έχει ερμηνεύσει τα «Θέλω να τα σπάσω», «Αδύνατον να κοιμηθώ», «Είναι αργά», «Αλα της». Δέκα χρόνια μετά το ντεμπούτο της στο τραγούδι άρχισε και την πορεία της στον κινηματογράφο. Οι πρώτες ταινίες στις οποίες εμφανίσθηκε ήταν οι «3 Τρελοί Ντετέκτιβς» (1957), «Ραντεβού Με Τον Έρωτα» (1957) και «Η Φτώχεια Θέλει Καλοπέραση» (1958).
Παρόλο που τραγούδησε περί τον μισό αιώνα, δεν έχει αφήσει πίσω της μεγάλη δισκογραφία ενώ το όνομά της πέρασε από γενιά σε γενιά ως συνώνυμο του γλεντιού και του κεφιού. Η Μελπομένη Τσιριγώτη όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.
Την δεκαετία του ΄60 μετά τον χωρισμό της με τον Γιώργο Μουζάκη εγκατέλειψε την Ελλάδα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Μάγια Μελάγια έκανε μια δεύτερη καριέρα στα μαγαζιά της ελληνικής παροικίας των Η.Π.Α. και παντρεύτηκε εκεί. Αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα της χρόνια μετά, όταν πια έμεινε χήρα και είχε μια περιπέτεια υγείας, και εγκαταστάθηκε αθόρυβα σε ένα διαμέρισμα στην Αγίου Μελετίου.